Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом не направлена проти розвитку співпраці нашої країни з Митним союзом і Російською Федерацією. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

«Ми ведемо переговори з Митним союзом, як з єдиною економічною організацією, так і з країнами - членами МС. Уряд України вивчає фундаментальні статутні угоди МС, до яких ми на сьогоднішній день можемо приєднатися», - заявив міністр.

Разом з тим він підкреслив, що головним залишається факт, щоб питання політизації геополітичного вибору України «як це сталося, не підштовхувалося зсередини нашої держави».

«Ми розуміємо, що багато в чому дане питання штучне. Існують десятки зон вільної торгівлі у світі, які не суперечать одна одній. Угода про асоціацію - це така ж угода про зону вільної торгівлі. На сьогоднішній день ми не бачимо політичних та економічних причин, щоб дві зони вільної торгівлі, на Сході та Заході, суперечили одна одній», - підкреслив він і нагадав, що Україна також веде переговори про створення ЗВТ з Ізраїлем і Туреччиною.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів сьогодні затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійською спільнотою.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова приєднатися до окремих положень Митного союзу.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216