Сполучені Штати Америки звинуватили Росію в ігноруванні фактів, пов'язаних із застосуванням хімічної зброї в Сирії, пише Agence France -Presse.

Видання зазначає, що, незважаючи на домовленість між країнами, спрямовану на демонтаж хімічного арсеналу Сирії до середини 2014 року, обидві сторони продовжують займати абсолютно протилежні позиції в оцінці газової атаки 21 серпня, внаслідок якої загинули сотні людей.

Росія наполягає на тому, що атака в передмісті Дамаска була «провокацією» з боку супротивників режиму президента Сирії Башара Асада, проведена для того, щоб ініціювати військові удари Сполучених Штатів.

У свою чергу Сполучені Штати і Франція продовжують стверджувати, що напад було скоєно силами сирійського уряду, і вважають, що оцінка експертів ООН, опублікована в понеділок, підтверджує їхню точку зору.

У вівторок, після зустрічі з французьким колегою Лораном Фабіусом у Москві, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров ще раз повторив твердження Москви про те, що напад 21 серпня було скоєно сирійськими повстанцями.

Лавров заявив, що доповідь ООН «доводить, що хімічна зброя була застосована», але за цим стоїть не режим Асада. За його словами, Росія як і раніше має «найсерйозніші підстави вважати, що це була провокація».

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаску, організовану військами уряду, унаслідок якої за даними опозиції, кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

Доповідь експертів ООН підтвердила застосування газу зарину під Дамаском 21 серпня.

Росія приступила до вивчення додаткових матеріалів щодо ​​сирійської сторони про причетність бойовиків до хімічної атаки 21 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195