Євроінтеграція з ЄС є не тільки зовнішньополітичним вектором України, а й внутрішньополітичним. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Міністр переконаний, що більша частина роботи в контексті євроінтеграції була виконана не тільки зовнішньополітичним відомством країни, а й Міністерством економічного розвитку і торгівлі, що відповідає за підготовку угоди про ЗВТ, Міністерством юстиції і фактично всіма держорганами.
 
Кожара підкреслив, що Асоціація з ЄС створить принципово нові умови для розвитку України з точки зору як зовнішнього, так і внутрішнього політичного розвитку: у сфері реформування держорганів управління, соцсфері, приватному бізнесі. Ці процеси фактично торкнуться всіх сторін життя української держави і суспільства.
 
Нагадаємо, сьогодні Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327