Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є рівноправним договором, який обидві сторони можуть періодично переглядати. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Важливо, що Угода про асоціацію - не догма. Передбачена можливість її періодичного перегляду. Це рівноправний міжнародний договір. Політичний діалог та діалог в інших сферах відбуватиметься на рівні саміту, на якому Україну представляє Глава держави, а ЄС - президент Європейської ради та Європейської комісії. А для контролю за виконанням Угоди та її перегляду буде створена Рада асоціації. Так звана платформа громадянського суспільства допоможе залучити до реалізації Угоди всіх громадян», - сказав Азаров.

Також прем'єр зазначив, що Україні, крім підписання самої Угоди, належить провести низку змін для її імплементації.

«Завдання щодо імплементації Угоди вимагають напруженої та скоординованої роботи уряду, парламенту і українського бізнесу. Адже більшість її положень, в першу чергу щодо функціонування зони вільної торгівлі, являють собою домашнє завдання для нашої держави і створення таких умов, насамперед, правових , при яких зона вільної торгівлі буде взаємовигідною та підвищить конкурентоспроможність України», - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що промисловість України повинна запровадити європейські норми і технічні регламенти за десятирічний період.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221