Російські прикордонники чотири рази відкривали попереджувальну стрільбу, щоб зупинити судно «Грінпіс» «Арктик Санрайз» у Печорському морі після спроби невідомих проникнути на нафтовидобувну платформу «Прирозломна». Про це повідомляє РІА «Новости», посилаючись на ФСБ РФ.
 
«У зв'язку з загрозою безпеки об'єкта нафтогазового комплексу РФ і непокорою законним вимогам про припинення незаконної діяльності, співробітниками прикордонних органів була виконана попереджувальна стрільба з автомата АК -74. Через відмову капітана судна «Арктік Санрайз» виконати вимоги про припинення протиправної діяльності, керівництвом прийнято рішення про зупинку судна. Прикордонники були змушені чотири рази виконувати попереджувальну стрільбу з артилерійської установки прикордонного корабля», - йдеться в повідомленні.
 

Зазначається, що «на попереджувальну стрільбу, сигнали про зупинку судно не відреагувало» і заходи щодо зупинки судна тривають.

ФСБ повідомила, що активісти намагалися проникнути на «Прирозломну» за допомогою «кішок» і мотузок. Затриманих доставили на борт корабля «Ладога».

За інформацією природоохоронної організації, затримані наступні активісти Грінпіс : громадянка Фінляндії Сіні Саарела і громадянин Швейцарії Марко Поло.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217