Угода про Асоціацію з Євросоюзом стане «дорожньою картою» для перетворення України і впровадження європейських стандартів. Як повідомляє кореспондент ForUm'у, про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході засідання уряду.

«Угода про асоціацію є для нас «дорожньою картою» на шляху до тієї України, якою переважна більшість наших співгромадян хоче її бачити: країною з потужною соціально орієнтованою економікою, заснованою на передових технологіях, яка гарантує гідні доходи і сильний соціальний захист; країною з безумовним верховенством права; країною з високими стандартами життя, які, до речі, всі ті, хто згоден з асоціацією, і ті, хто не згоден, визначають однаково - як європейські стандарти життя», - сказав Азаров.

На думку прем'єра, всі українці хочуть «чистого повітря, якісної води, безпечних продуктів харчування, хорошої освіти для своїх дітей, сучасного медичного обслуговування, надійного правового захисту».

«І все це не абстракції, а норми і правила, які вже діють в Європейському Союзі, які потрібні нам в Україні. Є на цьому шляху ризики? Безумовно, є, і ми їх знаємо. Ніхто не говорить, що перетворення, в першу чергу економічні, будуть простими. Уряд зосередив увагу саме на ризиках, оскільки наше завдання - разом з вітчизняними промисловцями і підприємствами заздалегідь створити механізми попередження і компенсації таких ризиків», - вважає він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів сьогодні затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234