Міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян підтвердив намір своєї країни вступити до Митного союзу, оскільки це дає країні привілеї в економічному, енергетичному та військовому співробітництві з Росією.

Про це він заявив у Варшаві під час зустрічі з польським колегою Радославом Сікорським, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-службу польського зовнішньополітичного відомства.

«У Варшаві міністр Едвард Налбандян зазначив, що його країна підтримує можливе поглиблене співробітництво з ЄС, при цьому воно не може суперечити російським інтересам. Він додав, що Вірменію пов'язує з Росією військовий союз і привілейоване економічне співробітництво, особливо у сфері енергетики, що пояснює московську декларацію президента Сержа Саргсяна про приєднання Вірменії до Митного союзу Росія - Казахстан - Білорусь», - повідомляє МЗС Вірменії.

У свою чергу Радослав Сікорський підкреслив, що Польща і надалі підтримуватиме європейські наміри Вірменії. Водночас він зауважив, що рішення Єревана інтегруватися в Митний союз ускладнює парафування Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Керівник польського МЗС також зазначив, що Варшава не підтримує ідею Вірменії обмежитися підписанням тільки політичної частини угоди.

Нагадаємо, на початку вересня Вірменія заявила про намір вступити до Митного союзу і згодом брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218