Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом сприятиме послідовному руху країни до європейської якості життя.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Сьогодні ми повинні прийняти рішення історичної важливості. Закон України «Про основи внутрішньої і зовнішньої політики» визначає інтеграцію держави в європейський політичний та економічний простір як один із пріоритетів зовнішньої політики країни. А програма економічних реформ Президента України кінцевою метою ставить євроінтеграцію» , - підкреслив прем'єр-міністр.

Він зазначив, що більше п'яти років різні склади уряду вели переговори щодо євроінтеграції, одночасно аналізуючи всі аспекти впливу режиму вільної торгівлі з ЄС на економіку України.

За словами Азарова, за цей період було виконано колосальний обсяг законодавчо - технічної роботи.

«Як заявив напередодні Президент, наша країна, безумовно, може і виконає необхідні критерії для підписання Угоди про асоціацію. Саме зараз уряд підводить риску перед важливим етапом підготовки до Асоціації з ЄС і одночасно відкриває новий етап кардинальних змін в Україні», - заявив Азаров.

Як повідомляв ForUm, головним питанням порядку денного сьогоднішнього засідання уряду стане розгляд проекту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230