Росія, обмежуючи експорт українських товарів, фактично підштовхує Україну до вступу в Європейський Союз, вважає другий президент незалежної України Леонід Кучма. Про це Кучма сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у Сімферополі після зустрічі зі студентами Кримського індустріально-педагогічного університету.

«З вашим запитанням не згоден. Вона (Росія) робить сьогодні все для того, щоб Україна вступила в Європейський союз», - відповів Кучма на запитання, як можна пояснити позицію РФ, яка з одного боку закликає Україну до вступу в Митний союз, а з іншого - обмежує експорт українських товарів, повідомляє «УНІАН».

На запитання, чи не є дії Росії «примусом» України до вступу в МС, Кучма заявив: «Мені важко зрозуміти в цій частині російське керівництво. Ми багато говоримо про історію, про братські відносини, але на братські вони не схожі. Мені здається, час мине, і вітер поміняється, тому що ми, в принципі, не можемо жити однин без одного. Я говорив раніше і сьогодні можу повторити: я майбутнє, припустимо, без Росії не бачу, але в тому, що нас цікавлять європейські цінності, європейські технології немає сумніву Ви ж чули заяви Путіна раніше? Що прийміть нас до Зони вільної торгівлі ЄС - були такі заяви? А чому нам не можна? Відповідь настільки ясна і зрозуміла».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійською спільнотою.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова приєднатися до окремих положень Митного союзу.

Віце-прем'єр Ігор Шувалов заявив, що російська сторона вважає безглуздим продовження подальших переговорів про перспективи одночасної участі України в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і в Митному союзі.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

587