Центральна виборча комісія досі не отримала мотивувальну частину рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення Ігоря Маркова повноважень народного депутата України. Про це сьогодні повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.
«ЦВК досі не знає мотивів ухвалення цього судового рішення, оскільки відсутня мотивувальна частина цього рішення, відсутнє рішення в повному обсязі. На сьогоднішній день ЦВК отримала лише вступну та резолютивну частину постанови ВАСУ за позовом Кармазіна до ЦВК і до Маркова. Це все, що ми маємо, тому робити зараз якісь припущення чи вибудовувати надалі ланцюжок подій, я думаю, було б недоречно. Давайте дочекаємося мотивувальної частини рішення. А потім ми з колегами зберемося, порадимося, яким чином дотримуватися закону і виконати рішення суду», - сказав Магера, відповідаючи на запитання, чи можливе проведення повторних виборів у 133-му окрузі в Одесі, повідомляє «УНІАН».

Він також зазначив, що вибори в 11-му і 71​​-му виборчих округах можна буде провести, якщо буде відповідне рішення Верховної Ради.

Нагадаємо, 12 вересня Вищий адміністративний суд України задовольнив позов екс-депутата Юрія Кармазіна щодо скасування постанови Центральної виборчої комісії про реєстрацію Ігоря Маркова народним депутатом України.

17 вересня Марков вийшов з фракції Партії регіонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424