У Міністерстві закордонних справ вважають, що механізм співпраці України з Митним союзом не повинен суперечити державній стратегії європейської інтеграції.

Про це заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров сказав у своєму виступі на міжнародній конференції «Роль міжнародних організацій у національній безпеці України».

Він зазначив, що при розвитку відносин з Російською Федерацією Україна завжди виходила і виходитиме з принципів взаємодії, поваги та пошуку взаємовигідних рішень, повідомляє «УНІАН».

«У цьому контексті ми продовжимо вивчення всіх наявних опцій для створення відповідного механізму співпраці з Митним союзом», - сказав Олефіров.

«Механізм співробітництва має ґрунтуватися на національному законодавстві і не суперечити жодним чином національній стратегії України щодо європейської інтеграції, адже наша мета - розвивати, а не обмежувати... Ми зацікавлені в поглибленні взаємовигідної співпраці з Росією, а не створенні додаткових перешкод, якими б вони не були», - додав він.

Олефіров зазначив, що Україна обирає не Митний союз і не Європейський Союз, а виходить із національних інтересів.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійською спільнотою.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова приєднатися до окремих положень Митного союзу.

Віце-прем'єр Ігор Шувалов заявив, що російська сторона вважає безглуздим продовження подальших переговорів про перспективи одночасної участі України в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і в Митному союзі.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245