Росспоживнагляд вводить обмеження на ввезення до Росії молочної продукції деяких литовських виробників. Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

«Перевірки, про які ми раніше заявляли щодо литовської молочної продукції, на жаль, дають нам підстави для того, щоб приступити до обмежувальних заходів доступу на російський ринок для окремих виробників з Литви», - заявив він «ИТАР - ТАСС». Список підприємств поки не повідомляється.

Напередодні Онищенко повідомив, що відомство посилює контроль на внутрішньому ринку за якістю та безпекою молочної продукції з Литви. Це пов'язано з якістю продуктів.

За даними голови Національної спілки виробників молока Андрія Даниленка, Литва не є ключовим гравцем на російському молочному ринку, її частка становить менше 1%.

Нагадаємо, 17 серпня Россільгоспнагляд ввів обмеження щодо ввезення молочної продукції чотирьох литовських виробників. У сирі і молоці литовського виробництва був виявлений антибіотик тетрациклін.

Нагадаємо, сьогодні Міністерство закордонних справ Литви поскаржилося ЄС на дискримінаційні дії Росії по відношенню до Литви.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213