Центральна виборча комісія не зареєструвала ініціативну групу щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про вступ України до Митного союзу.

Відповідне рішення ЦВК прийняла на сьогоднішньому засіданні. За таке рішення проголосували 13 членів ЦВК.

За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, згідно з законом про всеукраїнський референдум, повідомлення про проведення зборів громадян має бути подано до ЦВК не пізніше, ніж за 5 календарних днів до його проведення.

У той же час лідер КПУ Петро Симоненко, громадяни Буйко і Адвена повідомлення про проведення 8 вересня 2013 р. на стадіоні «Спартак» зборів громадян щодо організації всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про вступ України в союз у рамках Євразійської економічної співдружності, подали до ЦВК 3 вересня 2013 року, тобто за 4 календарні дні до вказаної в повідомленні дати проведення зборів громадян, тобто з порушенням встановленого терміну, повідомляє «УНІАН».

Разом з тим постановою Окружного адмінсуду Києва від 6 вересня поточного року за позовами Європейської партії України до ЦВК, Центрвиборчкому заборонено направляти свого представника на збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму.

Магера зазначив, що на виконання рішення суду ЦВК не направляла свого представника на збори громадян, які проводилися на стадіоні «Спартак», що робить неможливим посвідчення факту проведення цього зібрання.

За його словами, при утворенні ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою не дотриманий порядок, передбачений ст. 30 відповідного закону.

Як раніше повідомляв ForUm, КПУ, попри заборону Окружного адміністративного суду Києва, 8 вересня на стадіоні «Спартак» у столиці провела збори громадян для організації всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу ЄЕП.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278