За незаконне надрокористування прокуратура Луганської області заявила позови на 38 млн грн. Як повідомляє прокуратура Луганської області, про це повідомив прокурор області Анатолій Мельник.

За словами прокурора, проведені перевірки виявили випадки незаконного видобутку вугілля, ведення гірських робіт з порушенням встановленого порядку, у тому числі при зупинці дії спеціальних дозволів на видобуток вугілля.

Як уточнив Мельник, всього з початку року у сфері надрокористування органами прокуратури області розпочато 11 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку вугілля і підземної води, засмічення земельних ділянок відходами вуглевидобутку, незаконного використання лісових ділянок для видобування надр та знищення лісу.

Заявлено позови до суду на суму понад 38 млн грн, з яких судами на користь держави вже стягнуто 33 млн грн.

Зокрема, розпочато 2 кримінальні провадження за фактом незаконного видобутку вугілля на території Перевальського району та легалізації доходів, отриманих у результаті незаконного видобутку вугілля, на території Антрацитівського району.

Крім того, прокурором міста Луганська розпочато кримінальне провадження за фактом самовільного забору підземної води зі свердловини, чим завдано державі збитків на суму близько 5,1 млн грн.

Досудове розслідування у зазначених процесах триває.

Також під час перевірок були встановлені випадки самовільного заняття земельних ділянок для розміщення відходів вуглевидобутку. За такими фактами розпочато 2 кримінальні провадження, з яких одне направлено до суду з обвинувальним актом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269