Міністерство закордонних справ висловило впевненість у тому, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом відбудеться. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«У МЗС немає ніякого плану «Б». Угода про асоціацію, я впевнений, буде підписана у Вільнюсі», - сказав він.

Перебийніс позитивно оцінив законотворчу роботу в сфері євроінтеграції депутатів Верховної Ради України.

«Ми сподіваємося, що український парламент підтримає позитивну динаміку щодо євроінтеграційних законів і на майбутніх парламентських тижнях», - зазначив дипломат.

Представник МЗС також повідомив, що відомству відомо про звернення організацій українців за кордоном у різні євроструктури, до депутатів Європарламенту, глав держав, керівників уряду, міністрів закордонних справ країн їхнього проживання щодо підтримки підписання Угоди.

«Станом на сьогоднішній день такі звернення вже були направлені українськими громадянами, котрі живуть в Австрії, Греції, Данії, Іспанії, Італії, Литві, Польщі, Португалії, Словаччині, Словенії, США, Угорщині, Хорватії, Франції, Швеції», - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281