Верховна Рада України дозволила українцям користуватися правами водія радянського зразка і після 1 січня 2014 року. Як передає кореспондент ForUm'у, парламент прийняв за основу і в цілому законопроект №2633-1 «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус».

Як заявив доповідач, автор законопроекту, депутат Партії регіонів Валентин Нечипоренко, після набрання чинності даних змін водіям-власникам прав радянського зразка не обов'язково буде міняти їх на нові.

За його словами , на сьогоднішній день близько 1 мільйона водіїв ще мають права радянського зразка , і 90% із них - пенсіонери , які не виїжджають за кордон.

Нечипоренко також додав , що дані зміни підтримують і в Державтоінспекції.

Нагадаємо, посвідчення водія, видані з використанням зразка бланка, затвердженого в СРСР , припиняють свою дію з 1 січня 2014 року. Ця вимога міститься в законі України «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України , посвідчують особу або її соціальний статус», який набув чинності 6 грудня 2012 року.

З 1 квітня 2013 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів №185, якою визначено терміни дії посвідчення водія. Заміна посвідчення водія радянського зразка обійдеться громадянам України у 200 грн.

Заміна водійського посвідчення старого зразка проводиться автоматично, тобто не треба складати іспити і проходити бюрократичні процедури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2361