Міністр закордонних справ України Леонід Кожара застерігає від непередбачуваних наслідків врегулювання ситуації в Сирії. Про це він сказав під час свого виступу на міжнародній конференції «Роль міжнародних організацій у національній безпеці України» у Києві.

Він зазначив , що встановлення нового світоустрою відбувається досить важко - у спорах , регіональних конфліктах і навіть іноді у відвертому протистоянні. І ситуація навколо Сирії є наочним тому прикладом , повідомляє «УНІАН».

«Будь-який варіант її вирішення, включно силовий , містить ризики , непередбачувані наслідки , і не випадково , зрештою , ключові гравці віддають перевагу багатостороннім механізмам врегулювання», - сказав Кожара.

Як раніше повідомляв ForUm , загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня, коли низка ЗМІ повідомили про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї в околицях Дамаска.

Російсько-американські домовленості припускають політичне рішення конфлікту в Сирії , про застосування сили і автоматичні санкції мова не йде , а хімзброя повинна бути знищена в найкоротші терміни.

США як і раніше готові до військової операції проти Сирії , заявив президент країни Барак Обама.

Сирія приєдналася до Конвенції ООН про заборону хімічної зброї.

Група експертів ООН , що розслідувала заяви про застосування хімзброї в Сирії , визнала докази її використання переконливими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254