Ялтинський порт почнуть модернізувати вже у 2014 році. Про це заявив мер Ялти Сергій Ілаш, інформує прес-служба КМУ.

«З метою розвитку круїзного і яхтового туризму в Ялті буде проведена комплексна реконструкція і модернізація порту. Роботи в гавані почнуться вже в 2014 році», - сказав Ілаш.

При цьому в бухті Ялти буде здійснена модернізація існуючих гідротехнічних споруд. Порт зможе приймати великі лайнери завдяки поглибленню дна акваторії порту.

Крім того, пасажирський термінал і адміністративні будівлі на території порту будуть відремонтовані. Вдосконалення і модернізація гідротехнічних споруд повинні значно поліпшити захист набережній міста і самого порту під час штормової погоди . Інфраструктура навколо порту також буде розширена.

Планується , що після модернізації Ялтинський порт зможе приймати та обслуговувати до 450 тис. пасажирів протягом 22 тижнів активної навігації. Вже підраховано, що доходи підприємства та відрахування до державного бюджету зростуть у десять разів. Порт зможе одночасно приймати по 4 «мегасудна» довжиною понад 200 метрів і пасажиромісткістю понад 1,5 тис. осіб у результаті розширення портового басейну.

Нагадаємо, міжнародна компанія Royal Caribbean International оголосила про готовність профінансувати реконструкцію порту Ялти та аеропорту м.Сімферополь в липні 2012 року. Обсяг інвестування у реконструкцію може становити близько 500 млн доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228