Зниження облікової ставки до 6,5% буде сприяти прискоренню економічного зростання за рахунок розширення доступу бізнесу до дешевих кредитних ресурсів . Таку думку висловив генеральний директор інвестиційно-банківської компанії «European Capital Management» Вадим Браїловський.

На думку фінансиста , зниження процентних ставок за кредитами стане можливим вже найближчим часом з двох основних причин: зниження облікової ставки 13 серпня 2013 року до 6,5% , яка є історичним мінімумом для України, і успішному розміщенню на ринку облігацій під держгарантію.

Коментуючи розміщення ДІУ на ринку цінних паперів облігацій під держгарантії Кабміну, Браїловський підкреслив , що облігації стають все більш привабливими.

Експерт нагадав , що за програмою ДІУ населенню було видано лише 390 іпотечних кредитів у 2013 році , але при зниженні кредитних ставок до рівня 11-12%, ДІУ зможе наростити кредитний портфель і виконати план 2013 року у 4000 кредитних заявок.

За прогнозами фінансиста , до кінця 2013 року зниження ставок за іпотекою до кінця 2013 року може досягти рівня 11%-13% річних.

Браїловський зазначає, що велика вигода від зниження вартості іпотечних кредитів чекає учасників Державної цільової програми «Доступне житло», яка передбачає пайову участь інвесторів і держави в оплаті вартості житла.

Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович доручив уряду скоротити розмір кредитних ставок у 2013 році до рівня 14% , а в 2014 році - до 11%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263