Організація Північноатлантичного договору (НАТО) готова сприяти приєднанню України до Європейського Союзу. Про це сказав під час прямого включення зі штаб-квартири НАТО у Брюсселі (Бельгія) заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу, виступивши перед учасниками міжнародної конференції «Роль міжнародних організацій у національній безпеці України».

«Майбутнє співробітництва НАТО - Україна виглядає перспективно. Україна , ймовірно, не буде шукати можливостей приєднається до НАТО , але інтенсивне співробітництво з НАТО демонструє достатній рівень підтримки пріоритетів України у приєднанні до Європейського Союзу. І ми будемо робити все можливе , щоб допомогти Україні виконати це завдання», - сказав Вершбоу.

При цьому він нагадав , що НАТО поважає вибір України дотримуватися позаблокового статусу , повідомляють «Українські новини».

Він зазначає, що, незважаючи на такий статус України, співпраця між НАТО і Україною стала останнім часом більш ефективною і продуктивною.

Зокрема , він підкреслив , що Україна зробила великий внесок у підтримання миротворчих місій і вирішення кризових ситуацій у Косовому та Афганістані.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара переконаний, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС сприятиме гармонізації відносин у трикутнику Європейський Союз - Україна - Росія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250