Міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара переконаний, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС сприятиме гармонізації відносин у трикутнику Європейський Союз - Україна - Росія.

Про це Кожара сказав під час виступу на міжнародній конференції «Роль міжнародних організацій у національній безпеці України».

«Я переконаний , що підписання Україною та ЄС Угоди про асоціацію всупереч усім песимістичним прогнозам стане важливим чинником безпеки у Східноєвропейському регіоні , а в майбутньому , безумовно , сприятиме гармонізації відносин у трикутнику ЄС - Україна - Росія», - сказав Кожара, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив , що неодноразово проголошена керівництвом ЄС і Росії мета про створення єдиного економічного та гуманітарного простору «від Атлантики до Тихого океану» залишається сьогодні актуальною.

«А це означає, що зближення України з ЄС на основі Угоди про асоціацію жодною мірою не суперечить таким намірам , а навпаки , може зіграти роль стимулів», - сказав він.

Кожара також зазначив, що Україна продовжить рух у напрямі поглиблення та вдосконалення зони вільної торгівлі у рамках СНД.

«Це об'єктивно буде одним із пріоритетів головування України у СНД наступного року», - додав він.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1397