Кава може виявитися смертельною. Особи, які споживають чотири чашки кави на добу, ризикують не дожити до п'ятдесяти п'яти років. Це стверджують фахівці університету Південної Кароліни.

Вчені вважають, що двадцять вісім чашок кави протягом тижня вдвічі збільшують ризики піти з життя молодим. Чи корисна для здоров'я кава без кофеїну?

Цей висновок ґрунтується на аналізі досить масштабного дослідження, в якому взяли участь 43 тис. 727 осіб, які досягли віку від двадцяти до вісімдесяти семи років.

Американці дійшли висновку: при зловживанні напоєм можна припустити наявність негативного впливу на процеси метаболізму. Вчені переконані, що цей факт у багато разів переважує передбачувану користь кави для здоров'я. До жертв напою доводиться відносити людей, які так чи інакше страждають від кавової залежності. Причому, як з'ясувалося, цей вид залежності може передаватися у спадок.

Нові роботи вчених входять у суперечність з раніше отриманими даними про те, що при помірному споживанні кави є шанс прожити досить довго. Протягом шістнадцятирічного дослідження були зареєстровані 2 тис. 500 смертей, із них одна третина була спровокована серцево-судинними недугами.

Той, хто дуже любить каву, частіше палить і через це, за звичаєм, стикається з хворобами серця і легенів. Ще один цікавий момент: вченим складно пояснити, чому напій не завдає шкоди літнім людям. Доведено: кавомани рідко замислюються про суїцид.

За матеріалами: udoktora.net

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330