Міністерство закордонних справ вважає тиск Росії на Україну перед самітом Східного партнерства причиною того, що Євросоюз останнім часом посилив підтримку України.

Про це у ході прес-конференції «Українська національна платформа» заявив директор департаменту з питань ЄС у МЗС Всеволод Ченцов.

«З боку ЄС останнім часом, на тлі активізації «російського фактору», ми бачимо деяку зміну акцентів, а можливо, і погляду , з приводу ситуації щодо підписання Угоди про асоціацію», - цитують Ченцова «Українські новини».

За його словами, у МЗС впевнені, що Україна успішно виконує всі критерії для підписання угоди, і Міністерство має намір докласти максимум зусиль, щоб зберегти таку динаміку. Також він звернув увагу на об'єднання політичних сил для підготовки до підписання угоди.

Раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський відзначив успіх України у виконанні вимог ЄС для підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті.

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна -ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

832