Глобальні банківські корпорації мають намір об'єднати зусилля для перевірки інформації, наданої корпоративними та інституційними клієнтами, і створити єдину клієнтську базу, пише ділове видання Financial Times.

Жорсткість вимог регуляторів, особливо у частині протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму, а також необхідність скорочення витрат змушують банки спільно розробляти механізми перевірки клієнтів. Передбачається створення спільної бази , до якої матимуть доступ усі зацікавлені кредитні організації, але управлятися вона буде третьою стороною.

Створення єдиної системи перевірки інформації обговорюється представниками компаній Markit , The Depository Trust and Clearing Corporation , Broadridge Financial Solutions , Swift і Lysis Financial . Інтерес до неї висловили банки HSBC і Morgan Stanley.

«Є багато економічних причин для створення одного інструмента, який би обслуговував інтереси всієї банківської індустрії», - вважає гендиректор Lysis Financial Джон Світ.

Як випливає із підрахунків SunGard Consulting Services, витрати банків, пов'язані з необхідністю збирати максимально повну інформацію про клієнтів, зростуть до 1,25 млрд доларів з нинішніх 800 млн протягом найближчих трьох років. Президент SunGard Джеффрі Уолліс вважає, що ці витрати можна скоротити майже на половину, передавши збір інформації на аутсорсинг.

Банки змушені здійснювати більш ретельний контроль інформації, яка надходить від клієнтів, у світлі скандалу навколо HSBC в минулому році, у результаті якого корпорації довелося виплатити майже 2 млрд доларів штрафу. За даними влади США, протягом 10 років через відсутність належного контролю у HSBC мала місце легалізація кримінальних коштів мексиканських наркобаронів і різних структур, підозрюваним у зв'язках з терористами у Саудівській Аравії і Сирії.

За матеріалами: banki.ru

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405