З 2014 року в Україні буде проводитися всеукраїнський конкурс на написання кращого сценарію дитячого та юнацького фільму, повідомив голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.

«Прийнято рішення почати з наступного року всеукраїнський конкурс на кращий сценарій дитячого та юнацького фільму», - сказав Костицький на брифінгу за результатами міжвідомчої наради з питань напрямів впливу на ситуацію, яка склалася в Україні з кіно- і відеопродукцією, і про шляхи відновлення дитячої і юнацької кіноіндустрії , передає «Інтерфакс - Україна».

Крім того, за словами Костицького, прийнято рішення запровадити в усіх регіонах України соціальний медіапроект для дошкільних установ під робочою назвою «Театр дошкільника», який вже був презентований у Донецькій області.

На нараді було прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів , голів облдержадміністрацій , головів облрад , асоціацій міст , асоціацій сільських та селищних рад з приводу підтримки даного проекту.

Голова Нацкомісії також додав , що відомі діячі кіно, зокрема, кілька відомих кінорежисерів, вирішили зробити звернення з приводу неприпустимості фінансування за державні кошти фільмів, де пропагується неповага до українців, представників інших національностей, а також нівелюється українська національна культура. «Такі фільми, на жаль, з'явилися у прокаті», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396