Кабінет Міністрів розглянув питання підготовки до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Як повідомляє урядовий портал , нараду провів прем'єр-міністр Микола Азаров.

У прес-службі Кабміну зазначили, що під час наради була підкреслена доцільність прийняття додаткових заходів з метою інформування провідних національних компаній , галузевих асоціацій товаровиробників про переваги і можливості поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС у рамках Угоди про асоціацію.

«Зона вільної торгівлі відкриває можливості для нарощування експорту в країни ЄС, і ними треба грамотно скористатися. У той же час Угода визначає захисні заходи та перехідні періоди, передбачені з метою мінімізації можливих негативних наслідків для вітчизняних виробників, і ці інструменти необхідно використовувати для підвищення конкурентоспроможності вітчизняних товарів і послуг», - йдеться у повідомленні.

Відповідальність за цю роботу буде покладено на Мінекономрозвитку спільно з Мінпромполітики, Мінагрополітики, Міненерговугілля і Мінінфраструктури, додали в Кабміні.

«Також перед зазначеними міністерствами поставлено завдання опрацювати можливість проведення консультацій з ЄС і РФ, у т.ч. у тристоронньому форматі, з метою ефективного застосування положень Угоди про ЗВТ з СНД та Угоди про асоціацію з ЄС у частині ЗВТ» , - підсумували в уряді.
Нагадаємо, в середу, 18 вересня Кабінет Міністрів на своєму засіданні розгляне проект Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322