Підписання Україною Угоди з Євросоюзом про асоційоване членство не виключає її участі в євразійському проекті Росії , Білорусі та Казахстану.

Про це сьогодні на прес-конференції у Москві сказав голова Комітету Державної думи РФ у справах СНД , євразійської інтеграції і зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький.

«Питання куди рухатися стоїть перед Україною, Молдовою, Вірменією та деякими іншими країнами - «Східне партнерство» і асоціація з ЄС, які пропонує нам єврокомісар Фюле, чи євразійський проект. Ви знаєте , я , всупереч думки більшості експертів , не вважаю ці вектори протинаправленими і взаємовиключними», - сказав Слуцький.

Він підкреслив , що європейська інтеграція є лише складовою частиною глобальних інтеграційних процесів на Євразійському континенті , повідомляє «УНІАН».

«Просто старенька Європа має більше досвіду, і інтеграційні процеси почалися кілька десятиліть тому, але що це в історичному масштабі ?» - сказав Слуцький.

Він заявив, що євразійська інтеграція поглинає європейську інтеграцію, оскільки є більш всеосяжним процесом.

«Ми не повинні демонізувати вектор прагнення деяких країн у ЄС», - сказав депутат Держдуми РФ і додав , що інша справа , що існують конкретні розрахунки, які говорять про переваги інтеграції на євразійському просторі.

Слуцький зазначив, що Президент України Віктор Янукович вважає, що остаточно питання про майбутнє України буде вирішуватися на референдумі.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235