Для переселення постраждалих через повені, що сталася з 12 по 14 вересня в смт Березине Тарутинського району Одеської області, буде реконструйовано 5-поверховий житловий будинок. Про це заявив під час апаратної наради заступник голови Одеської обласної адміністрації Валерій Матковський, повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

«Необхідна сума для відновлення будинку складає близько 20 млн гривень», - сказав Матковський.

Крім того, за його словами, у смт Бородіне Тарутинського району внаслідок стихії зруйновано і не підлягає відновленню дитячий садок. Як повідомив заступник голови Одеської обласної адміністрації , керівник області Едуард Матвійчук прийняв рішення про будівництво нового дитячого садка у цьому населеному пункті.

Також Матковський повідомив , що зараз у постраждалих від стихії районах продовжує роботу спеціально створена комісія , яка обстежує будинки, що перебувають в аварійному стані. Усього до ліквідації наслідків негоди залучено 300 осіб і 85 одиниць техніки.

Заступник керівника області прокоментував і порядок компенсації збитків мешканцям, чиї будинки постраждали від стихійного лиха. У першу чергу , зазначив Матковський , на будинки , які можна відремонтувати , будуть виділені гроші. А на будинки, які не підлягають ремонту, за бажанням людей, будуть виділені грошові компенсації чи надане нове житло.

«Що стосується особистих майнових втрат, то всі потерпілі , за дорученням Президента України Віктора Януковича , отримають компенсацію за рахунок державних коштів. Але ніхто не залишиться без житла», - підкреслив Матковський.

Як повідомляв ForUm , протягом 12-14 вересня внаслідок сильних опадів було підтоплено 399 житлових будинків у 13 населених пунктах Тарутинського (304), Болградського (55), Арцизького (32) і Саратського (8) районів , евакуйовано майже 600 осіб.

Під час повені загинули дві людини.

Обсяг збитків від повені в Одеській області , за попередніми розрахунками , становить майже 100 млн гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

779