Тверда подушка ліквідності банків, швидше за все, запобіжить зростанню процентних ставок восени. Про це йдеться в аналітичному огляді експертів Укрсиббанку.

«У серпні зростання гривневих роздрібних депозитів прискорилося до 3,3 млрд грн. Ми бачимо , що цього року їх темпи зростання знижуються набагато повільніше , ніж у 2012 році. Це говорить про те , що цієї осені тверда подушка ліквідності банків, швидше за все, запобіжить зростанню процентних ставок», - констатують експерти.

В Укрсиббанку нагадують , що за останній тиждень банківська ліквідність скоротилася на 2 млрд грн , опустившись і раніше до високих 27 млрд грн.

Зниження відбувалося на тлі збільшення закупівлі НБУ депозитних сертифікатів, у результаті чого загальна сума заборгованості склала більше 7,2 млрд грн.

«Висока ліквідність зберегла низькою процентну ставку. Ми не бачимо жодних причин для будь-яких значущих рухів на ринку на цьому тижні. Очікується, що процентні ставки залишаться практично без змін. Продемонстрований у серпні темп зростання гривневих депозитів фізичних осіб змушує нас вірити, що волатильність ринку буде досить помірною восени цього року (порівняно з 4-м кварталом 2012 року)», - вважають у банку .

Нагадаємо, за даними Національного банку України, обсяги гривневих депозитів за сім місяців 2013 року зросли на 25,4% і перевищили позначку 230 млрд грн. Поліпшується і термінова структура вкладів - частка довгострокових депозитів збільшилася на 4,5% , перевищивши 39% депозитного портфеля банків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255