Євроспільнота готова розробити індивідуальні заходи підтримки тих країн, які відчувають тиск з боку Росії. Про це в інтерв'ю телеканалу БТБ заявила депутат Європарламенту Ана Гомес, коментуючи резолюцію щодо підтримки держав «Східного партнерства», в тому числі і України.

«Є багато інструментів підтримки , і для кожної країни будуть визначені свої власні . За іронією долі , тиск , якому піддаються держави , може стати хорошим стимулом для проведення реформ. Звичайно , остаточний вибір того , що краще їм підходить, залишається за державами», - вважає євродепутат.

Гомес також зазначила, що велику частину роботи щодо впровадження реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, Україна виконала.

Як повідомляв ForUm , Європейський парламент підтримав резолюцію із закликом до Росії утриматися від тиску на країни «Східного партнерства», куди входить і Україна.

Президент України Віктор Янукович 13 вересня заявив , що Україна досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267