Підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом позитивно вплине на економічну ситуацію в Україні , але за умови , що будуть налагоджені торгові відносини з Росією. Про це , як передає кореспондент ForUm'у, в коментарі журналістам заявив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.

«На РФ припадає 27% експорту . Якщо тиск з боку Росії зникне і не буде проблем з експортом , то , звичайно ж , сам факт підписання Угоди - це позитивний сигнал для інвестора. Можна буде очікувати збільшення потоку інвестицій , кредитів у реальний сектор економіки і в банківський сектор з Європи», - зазначив він.

Разом з тим експерт підкреслив , що в даному разі питання стоїть про торговельний баланс між Україною і країнами Митного союзу. «Якщо там будуть збільшуватися показники негативного сольдо, то позитивні фактори інвестицій з Європи зведуться до нуля», - підсумував він.

Президент України Віктор Янукович 13 вересня заявив, що Україна досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237