Уряду необхідно ініціювати посилення кримінальної відповідальності за рейдерство в Україні і розробити державну антирейдерську програму.

Про це , як передає кореспондент ForUm'у , заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов у ​​ ході засідання Міжвідомчої комісії з захисту прав інвесторів , протидії незаконним поглинанням та захопленню підприємств.

«Щоб припинити поширення рейдерства в Україні , потрібно встановити адекватну кримінальну відповідальність за це. Необхідно підготувати законопроект про внесення відповідних змін у вітчизняне законодавство», - сказав Арбузов.

За його словами , одним із головних завдань уряду є захист інвесторів та підприємців від незаконних захоплень.

«За результатами нашого засідання даю доручення головам місцевих органів влади відновити роботу регіональних Комісій з питань захисту прав інвесторів , підготувати інформацію , необхідну для розробки державної антирейдерської програми , щотижня інформувати мене про ті звернення, які надходять до Комісії . Також доручаю Міністерству внутрішніх справ , Генеральній прокуратурі України та іншим правоохоронним органам організувати обговорення цих змін до законодавства», - доручив перший віце-прем'єр-міністр.

Як повідомляв ForUm , сьогодні під головуванням першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова відбулося перше засідання Міжвідомчої комісії з захисту прав інвесторів , протидії незаконним поглинанням та захопленню підприємств.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235