Ресторан у центрі Києва приховував майже 100 нелегальних працівників.

Як повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів у Києві, фахівці відомства здійснили позапланову перевірку одного з ресторанів столиці, в якому, за даними звітних документів, налічувалося не більше 20 працівників, які отримували мінімальну зарплату.

«Проте фактична перевірка виявила, що в закладі вівся окремий, «тіньовий» бухгалтерський облік. Виявилося, що в ресторані без оформлення трудових відносин працювали понад 90 осіб», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим при фактичній перевірці виявлено, що не тільки в цьому були порушення діяльності підприємства.

«Згідно з даними «тіньового» обліку, працівники елітного ресторану отримували заробітну плату на рівні від 5 до 15 тис. грн на місяць, у той час як, за даними податкової звітності, ті працівники, яким все таки вдалося оформити трудові відносини з роботодавцем, офіційно отримували заробітну плату в розмірах від 3 до 5 тис. грн за квартал», - зазначили в Міндоходів.

Загалом, було встановлено, що підприємство виплатило своїм працівникам заробітну плату в «конвертах» в сумі понад 5 мільйонів гривень, у тому числі і фізичним особам, які працювали без оформлення трудових відносин.

«У результаті такого злісного ухилення від оподаткування та грубого порушення норм трудового законодавства бюджет недоотримав понад 1,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб», - сказано в повідомленні.

Окрім вищезгаданої суми податку підприємство повинно сплатити до бюджету ще й більш ніж 230 тис. грн штрафних санкцій.

У даній справі відкрито кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219