В уряді сподіваються, що Верховна Рада України підтримає всі 26 законопроектів, внесені Кабінетом Міністрів України для розгляду на цьому тижні. Як передає кореспондент ForUm'у, про це сказав перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час Погоджувальної ради ВРУ.

«Сподіваюся, що на цьому тижні ми благотворно попрацюємо на користь нашої держави. Урядом внесено 26 законопроектів, які є пріоритетними. Кожен законопроект, який вноситься урядом, - це вчасно виконаний етап програми економічних реформ Президента України», - підкреслив Арбузов.

Перший віце-прем'єр зазначив, що 12 з урядових законопроектів, запропонованих парламенту до розгляду на цьому тижні, визначені Президентом як пріоритетні, а 6 входять у так званий євроінтеграційний пакет.

Арбузов пояснив, що 4 законопроекти уряду, у разі прийняття, сприятимуть вирішенню питань у соціальній сфері та удосконаленню судочинства в Україні; 2 - розвитку паливно-енергетичного комплексу та енергетичної безпеки; 6 - функціонуванню бізнесу, спрощенню процедури його відкриття, отриманню держпідтримки, розвитку фінансової системи.

Ще 3 проекту повинні допомогти залученню інвестицій, захисту прав акціонерів; 2- розвитку ЖКГ, введенню нових технологій у будівництво, 2 - нацбезпеці і обороні.

Арбузов також повідомив, що наступного тижня уряд передасть Раді законопроект за рекомендаціями групи GRECO. «Що стосується питань, які прозвучали зараз щодо законів, які уряд повинен дати на вимогу GRECO, то ми вже прийняли такий законопроект на КМУ, і на наступному пленарному тижні ми пропонуємо розглянути його у Верховній Раді», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, на цьому тижні Верховна Рада розгляне 70 питань, включаючи три євроінтеграційні законопроекти.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241