До 15-річчя заснування Фонду гарантування вкладів фізосіб «Укрпошта» випустила пам'ятну марку і конверт. Про це під час їх урочистого погашення повідомила директор-розпорядник Фонду Олена Шарова, передає кореспондент ForUm'у.

За її словами, це важлива дата для Фонду, через який, починаючи з 1998 року, 400 тис. вкладників отримали 7 млрд грн своїх вкладів.

Експерт додала, що пам'ятна марка послужить підвищенню обізнаності людей про систему гарантування вкладів в Україні. «Зображений логотип Фонду - це символ безпеки і захищеності банківських депозитів. Впевненість громадян у такій безпеці відкриває нові можливості для вітчизняного банківського сектора, економічного зростання країни та добробуту кожної людини», - акцентувала вона.

У свою чергу директор київської міської дирекції «Укрпошти» Андрій Хорошевський зазначив, що національний оператор поштового зв'язку з радістю долучився до поширення інформації про гарантування вкладів.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Національного банку України Ігор Соркін заявив, що за період діяльності Фонду розмір страхової виплати збільшувався 11 разів - з 500 гривень у 1998 році до 200 тисяч гривень, починаючи з 2012 року.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278