Європейський Союз, стривожившись вступом Вірменії до Митного союзу, піде на поступки Україні при підписанні Угоду про асоціацію. Про це в аналітичному огляді пише інвестиційна компанія Eavex Capital.

«ЄС, як здається, був стривожений раптовим рішенням Вірменії вийти зі Східного партнерства» для того, щоб вступити до Митного союзу. Україна є найважливішою країною в «Східному партнерстві», тому вчорашню заяву ЄС потрібно розглядати як явне вираження підтримки України у намірах підписати Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Україною в кінці листопада у Вільнюсі», - вважають вони.

Аналітики зазначають, що підтримати Україну на цьому шляху може президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

«Президент Європейської комісії Жозе Баррозу раніше на цьому тижні також спеціально згадав європейські прагнення України як пріоритетні. Ми сприймаємо це як сигнали про те, що шанси на успішне підписання в листопаді зростають», - резюмують в Eavex Capital.

Нагадаємо, Вірменія висловила намір вступити до МС.

Комісар ЄС з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле зазначив, що після заяви президента Вірменії Сержа Саргсяна про плани вступ країни до Митного союзу Євросоюз не укладатиме угоду про асоційоване членство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264