У центральних районах основного острова Хонсю розпорядження про евакуацію отримали близько 400 тисяч осіб. Їм рекомендовано «вжити заходів для захисту власного життя» і перечекати негоду в евакуаційних пунктах або на верхніх поверхах будинків, повідомила телекомпанія NHK.

Одна людина загинула, троє числяться зниклими безвісти і 78 людей отримали травми через тайфуну «Ман-І», що обрушився на Японію. На Курилах оголошено штормове попередження.

Скасовано 559 авіарейсів. Кілька населених пунктів у префектурі Кіото виявилися затоплені через те, що річка вийшла з берегів, повідомляє РІА «Новости».

Для трьох префектур Кіото, Сіга і Хего вперше було оголошено тривогу «особливого ​​ступеня». Це означає, що стихійне лихо становить безпосередню загрозу для життя населення. Такий рівень тривоги оголошується для рідкісних і дуже сильних природних катаклізмів, які відбуваються раз на кілька десятків років.

Тайфун «Ман-І» рухається вздовж Японського архіпелагу на північний схід зі швидкістю 55 кілометрів на годину, набираючи силу. Тиск у центрі тайфуну складає 985 гектопаскалів. Швидкість вітру при поривах дорівнює 45 метрам за секунду. Зараз він досяг півночі острова Хонсю, а до наступного ранку - Хоккайдо. До вівторка прогнозується випадання 200-250 міліметрів опадів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286