Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що під час візиту до Вільнюса не обговорював з європейською стороною питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як зазначив спікер в інтерв'ю «Радіо Свобода», ні в якій конференції, на якій він нібито зробив заяву про майбутнє колишнього прем'єра, він не брав участь.

«У мене було чотири двосторонні зустрічі. І на жодній з них про лікування розмови не було, про Тимошенко, що її випускати, або я щось заявив, не було, а були питання про виборче правосуддя. А як у вас закон? Я кажу: ми прийняли закон, ми направили до КСУ, ми розглянемо, і нам потрібно зробити, щоб суди наші були незалежні, і щоб у нас в державі не було ні «телефонного», ні вибіркового правосуддя. Ось Верховна Рада має зробити», - зазначив Рибак.

Деякі ЗМІ повідомили, що голова Верховної Ради під час візиту до Вільнюса спрогнозував на жовтень вирішення питання ув'язненої Юлії Тимошенко.

Раніше Рибак заявив, що питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко не може вирішити ні він, ні Президент України Віктор Янукович, ні прем'єр-міністр Микола Азаров, це вже юридичне питання.

6 вересня спікер здійснив робочий візит до Литовської Республіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340