Футбольний клуб «Металіст» (Харків) обіграв київське «Динамо» з рахунком 3:0 у матчі 9-го туру чемпіонату України з футболу.

У кінці першого тайму рахунок відкрив бразилець Клейтон Шав'єр.

Другий тайм почався з масованих атак динамівців. Але їм вкрай важко давалися креативні дії на половині поля суперника. Варто було киянину отримати м'яч, як відразу біля нього опинялися двоє-троє гравців «Металіста». Перебуваючи постійно в такому цейтноті, самим на себе був не схожий Ярмоленко, а чекати вишукувань в організації підходів до воріт харків'ян від Мігела і Вукоєвича не доводилося. Всі дії в передній лінії знову зводилися до банальних навісів і легко читалися парою Гуйє - Моледо.

«Металіст» тривалий час грав за рахунком, тримаючи нитки гри в своїх руках, а потім на останніх хвилинах зустрічі вибухнув. На другій доданій хвилині Соса, отримавши м'яч на правому куті штрафного, обійшов двох захисників і без шансів для Коваля пробив у дальній кут. Через три хвилини Марлос довів рахунок до розгромного, блискучим ударом з лінії штрафного загнавши м'яч у дев'ятку.

Після цього дев'ятого туру команда Блохіна залишилася на шостому місці, відстаючи від «Металіста», що пішов у відрив, вже на дев'ять очок, і випереджаючи всього на два «Зорю», що йде дев'ятою.

«Металіст» очолює турнірну таблицю з 23 набраними очками. «Дніпро» і «Чорноморець» ділять 2-3 місця з 20 очками. У «Шахтаря» - 19 очок, у «Ворскли» - 16, у «Динамо» - 14.

За матеріалами: Прес-служба ФК «Динамо»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1086