Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль вважає резолюцію Європейського парламенту про заклик до Росії утриматися від тиску на країни «Східного партнерства» ознакою того, що Європейський союз підтримує Україну на шляху до підписання Угоди про асоціацію. Про це дипломат заявив, відповідаючи на запитання журналістів.

«Я розгледів ознаку того, що ЄС підтримує Україну на її шляху до Вільнюсу. Якщо після виконання всіх передумов буде підписано Угоду про асоціацію, то я не бачу ніяких протиріч між підписанням самої угоди або участі в цій угоді і відносинами України з Росією», - зазначив Вайль, повідомляє «УНІАН».

У той же час, він зазначив, що Німеччина підтримає підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, якщо Україна виконає необхідні умови.

«Звичайно (підтримає - Ред.), але необхідно виконати умови, які були поставлені. Розумієте, ЄС не працював би протягом 5 років у партнерському зв'язку з Україною над текстом цієї угоди, якби він не мав спільної з Україною мети», сказав посол.

При цьому він нагадав про спільну заяву міністрів закордонних справ ЄС у грудні минулого року , в якій чітко названі очікування Європейського Союзу. Він також відмітив як позитив ухвалення Верховною Радою євроінтеграційних законів.

«Я із задоволенням хочу зазначити, що зараз ми спостерігаємо за тим, як в українському парламенті всі політичні сили спільно працюють над виконанням цієї мети, як конструктивно зараз приймаються необхідні закони», - додав Вайль.

Нагадаємо, у листопаді у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, на якому очікується підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як повідомляв ForUm, Європейський парламент підтримав резолюцію із закликом до Росії утриматися від тиску на країни «Східного партнерства», куди входить і Україна. Президент України Віктор Янукович 13 вересня заявив, що Україна досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

482