Станом на 7 ранку 16 вересня воду відкачано з усіх підтоплених житлових будинків в Одеській області, тривають роботи з відведення води з 213 підтоплених домогосподарств ( відведена вода з 468 дворів). Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій України.

Згідно з повідомленням, тимчасово відселено 562 людини з 9 населених пунктів, які розміщені в будинках культури, готелях та у родичів. Організована доставка продуктів харчування і медикаментів.

Усього до ліквідації наслідків негоди залучено 300 осіб, 85 од. техніки та насосного обладнання. Ситуація заходиться під контролем ДСНС України.

Як повідомляв ForUm, протягом 12-14 вересня внаслідок сильних опадів було підтоплено 399 житлових будинків у 13 населених пунктах Тарутинського (304), Болградського (55), Арцизького (32 ) і Саратського (8) районів, евакуйовано майже 600 осіб.

Під час повені загинули дві людини.

На місці працювала урядова комісія.

На понеділок, 16 вересня, буде готовий розрахунок обсягів компенсацій жителям Одеської області за зруйноване стихією житло і втрачене майно.

Ситуацію в Тарутинському та Арцизькому районах Одеської області в період з 10 по 15 вересня можна оцінювати як тропічні дощі, повідомляє Укргідрометцентр.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250