Чоловіча збірна України з баскетболу вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи, який проходить у Любляні (Словенія). Про це стало відомо після того, як завершився матч останнього туру другого групового етапу Бельгія - Латвія, в якому головний конкурент українців у боротьбі за путівку в плей-офф - латвійці, програли з рахунком 56:60.

Матч вийшов украй напруженим, і в першій половині гри команди так і не зуміли виявити сильнішого, нічия - 32:32. Лише у третій чверті бельгійці зуміли створити собі перевагу «+4» - 46:42. А в заключній 10-хвилинці гри знову була зафіксована нічия.

Таким чином, бельгійці здобули першу перемогу на другому груповому етапі, порівнявшись за цим показником з командою Латвії. У збірної України на рахунку 2 перемоги. Незалежно від результату матчу останнього туру Україна – Литва, збірна України вийшла в ¼ фіналу.

Нагадаємо, Євробаскет у Словенії проходить з 4 по 22 вересня.
Як повідомляв ForUm, чоловіча збірна України з баскетболу розпочала свою участь на чемпіонаті Європи 2013 року в Словенії з перемоги над командою Бельгії з рахунком 58:57.

Україна виграла матч останнього туру першого групового етапу чемпіонату Європи у команди Великобританії - 87:68 - і вийшла в наступний етап змагань.

Однак стартовий матч другого раунду чемпіонату Європи Україна програла команді Латвії з рахунком 51:85.

Потім збірна України обіграла команду Сербії в матчі передостаннього туру другого групового етапу чемпіонату Європи - 82:75.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

483