Прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив упевненість, що Росія не припинить будь-яких угод з Україною про взаємну торгівлю.

Таку думку він висловив у програмі «Шустер LIVE», відповідаючи на запитання про заяви деяких офіційних осіб Росії про можливе припинення контрактів на постачання продукції з України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Росія офіційно на вищому рівні про припинення конкретних угод про взаємну торгівлю не заявляла, поки що жодне з положень про взаємну торгівлю не призупинено. І ми розраховуємо, що цього не буде», - сказав Азаров.

У цьому контексті він зазначив, що останнім часом активізувалися контакти на вищому рівні з керівництвом Російської Федерації, і обидві сторони висловили думку про те, що ніякі українсько-російські «торгові війни» в принципі неможливі. «Ці інциденти, які були на митниці, зараз врегульовані», - заявив прем'єр.

Здоровий глузд підказує, сказав Азаров, що Україні і Росії потрібно працювати разом. У цьому контексті він ще раз підкреслив, що угода, яку Україна має намір підписати з Євросоюзом про зону вільної торгівлі, не перешкоджатиме нашому плану на розширення співпраці з Митним союзом. І, за його словами, цю точку зору поділяють і представники Євросоюзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263