Малиновський районний суд Одеси засудив громадянина однієї з країн пострадянського простору до 14 років ув'язнення за грабіж і напади на місцевих жителів. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю МВС України.

Згідно з повідомленням, засуджений скоїв у місті низку злочинів, зокрема, грабіж, розбійний напад, напад із застосуванням вогнепальної зброї. Зловмисник напав з бейсбольною битою на перехожого, відібравши у нього 11 тис. грн, на продавця продуктового магазину, забравши з каси 500 грн.

«Такої суми чоловікові знову здалося мало, і він вирішив «удосконалити» свої навички видобутку засобів на існування. Цього разу зловмисник прихопив з собою револьвер. Об'єктом його злочинних посягань стала працівник пункту обміну валют. Дочекавшись, поки дівчина покине своє робоче місце і сяде в автомобіль, чоловік, погрожуючи застосуванням зброї, почав вимагати у неї гроші. Отримавши відмову, вистрілив своїй жертві в руку і через незачинені двері проник в салон її автомобіля. Зібравшись з силами, дівчина бризнула в нападника з балончика зі сльозогінним газом. Однак це його тільки розлютило - він зробив ще два постріли в її бік, один з яких влучив у голову», - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що поранення дівчини виявилися не небезпечними для життя, сам зловмисник незабаром був затриманий.

Суд засудив його до 14 років позбавлення волі, а також зобов'язав його компенсувати збиток, заподіяний жертвам нападів - близько 42 тис. грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265