У Маріуполі Донецької області водія, винного в перекиданні автобуса з пасажирами, засудили до 6 місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Як повідомили в прес-службі Маріупольського міськуправління міліції, таке рішення ухвалив Жовтневий районний суд Маріуполя, розглянувши кримінальне провадження щодо водія маршрутного таксі, який 30 квітня цього року перевернув автобус з 35 пасажирами в салоні.

Дії порушника кваліфікувалися за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження), повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, 30 квітня близько 10 ранку в Маріуполі, під час повороту на одному з перехресть, водій автобуса маршруту №124 не впорався з керуванням, і автобус з 35 пасажирами занесло, в результаті чого він впав на правий борт. Унаслідок події постраждали 25 пасажирів і водій. З них п'ятеро з травмами різного ступеня тяжкості були госпіталізовані (з них троє - були важко травмовані), 11 постраждалим призначено амбулаторне лікування, ще 9 осіб проходили медичне обстеження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225