Рекордний за останні роки збір пшениці дозволить стримувати зростання цін на продовольство. Про це заявили опитані експерти.

«Завдяки ранньому початку збирання великого врожаю агросектор показав приріст на 21% рік-до-року в реальному вираженні. Проте його роль у ІІ кварталі не така велика, щоб зробити сильний вплив на динаміку реального ВВП», - розповів начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов.

У той же час, за його словами, в поточному кварталі збір великого врожаю зернових суттєво покращить динаміку ВВП.

У банку чекають приріст реального ВВП України у ІІІ кварталі на рівні 2% рік-до-року.
Експерти інвестиційної компанії Eavex Capital констатують, що хороший урожай допоможе стримувати зростання цін на продовольство.

«Хороший урожай зернових в Україні був обумовлений сприятливими погодними умовами, а також поліпшенням інфраструктури великих агрохолдингів. Рекордний за останні роки збір пшениці дозволить стримувати зростання цін на продовольство, що є позитивним моментом для населення», - сказали вони.

Нагадаємо, що раніше Міністерство сільського господарства США (USDA) поліпшило прогноз урожаю зерна в Україні у 2013 році на 1 млн тонн у порівнянні зі своєю серпневою оцінкою - до 59,97 млн тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

423