Міністерство закордонних справ України вимагає об'єктивного і всебічного розслідування інциденту в Азовському морі та повернення рибалки Олександра Федоровича на Батьківщину.

Про це, як повідомляє прес-служба МЗС, йшлося під час міжвідомчих переговорів у Москві на чолі з директором Департаменту консульської служби МЗС України Андрієм Сибігою та представниками МЗС РФ.

«Українська сторона в черговий раз поставила питання про необхідність проведення всебічного та об'єктивного розслідування інциденту, унаслідок якого загинули четверо громадян України, і його завершення в стислі терміни. Українською стороною також було висунуто вимогу про невідкладне повернення потерпілого в інциденті Федоровича на Батьківщину», - йдеться в повідомленні.

У МЗС також зазначили, що важливою складовою проведення переговорів стала зустріч української делегації із статс-секретарем, заступником міністра закордонних справ Росії Григорієм Карасіним.

«Російська сторона заявила про необхідність максимально швидкого та конструктивного врегулювання чутливого для двох сторін питання», - заявили в МЗС України.

Як повідомляв ForUm, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.
У результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У РФ розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже висунули звинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара та його російський колега Сергій Лавров домовилися провести консультації щодо долі українського рибалки Олександра Федоровича, проти якого порушено кримінальну справу у зв'язку з інцидентом в Азовському морі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

444