Прокуратура Святошинського району Києва затвердила і направила до суду обвинувальний акт відносно колишнього чиновника Святошинської районної державної адміністрації в м. Києві за звинуваченням в отриманні 13 тис. гривень хабара і підробці службового документа. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Святошинського району міста Києва.

Встановлено, що головний спеціаліст відділу будівництва, архітектури та землекористування Святошинської райдержадміністрації вимагав та отримав вказані кошти від приватного підприємця за надання в оренду торгового кіоску біля станції метро «Академмістечко» і незастосування штрафних санкцій за виявлені порушення.

Чиновник був затриманий в автомобілі під час отримання хабара. Крім того, в ході огляду машини правоохоронці вилучили у чиновника підроблене посвідчення працівника КП «Київблагоустрій», оформлене на його ім'я.

За результатами попереднього розслідування, зловмисникові повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 368 КК України - одержання хабара та ч.1 ст . 358 - підробка документів.

Зараз матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлені до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, чиновника викрили у травні поточного року під час спільної операції працівників прокуратури Святошинського району та районного управління міліції. Надалі, за рішенням суду він був відсторонений від виконання службових обов'язків. Як виявилося, на посаді начальника відділу РДА чиновник встиг пропрацювати всього 2 місяці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285