Якщо прості громадяни отримають право на володіння вогнепальною зброєю, це призведе до зниження загального рівня злочинності. Про це президент Всеукраїнської федерації прикладних стрілецьких видів спорту Сергій Львович заявив в ексклюзивному коментарі ForUm'у.

За словами експерта, психологи і криміналісти чудово знають, що беззахисність жертви провокує нападника. «І навпаки, його стримує навіть потенційна можливість зустріти відсіч. Це аксіома, підтверджена реальними цифрами: за даними Бюро правової статистики США, з кожних 10 людей, які захищали себе за допомогою вогнепальної зброї, постраждав лише кожен 5-й. А з тих, кому довелося захищатися без зброї, постраждав кожен 2-й», - сказав фахівець.

Він також додав, що ефективність травматичної зброї, а також його позитивний вплив на криміногенну обстановку викликає сумнів. «Так, мисливська зброя в цьому плані ефективніша і для захисту житла цілком підходить. Але питання в тому, як забезпечити безпеку поза домом, де відбувається більшість злочинів», - зазначив він.

Багато цивілізованих країн, продовжив Львович, вирішують питання простим і зрозумілим шляхом - надають громадянам право на володіння та приховане носіння короткоствольної нарізної зброї. «Основоположним тут є навіть не ефективність пістолета і револьвера, а обізнаність злочинця про можливу озброєність потенційної жертви і її здатність дати відсіч. Повірте, нікому не захочеться перевірити, озброєні ви чи ні, якщо кожен зможе законно мати пістолет - ціна перевірки може бути дуже високою», - сказав експерт.

Як раніше повідомляв ForUm, 12 вересня в Україні стартував громадський проект «Закон України «Про зброю».

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265