Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, Президент України Віктор Янукович заявив під час церемонії вручення вірчих грамот Надзвичайними і Повноважними Послами іноземних держав в Україні.
«Останнім часом ми разом з нашими партнерами з Європейського Союзу дійшли висновку, що Україна досягла тих критеріїв, які відповідають тій Угоді про асоціацію, яка готується до підписання в листопаді цього року у Вільнюсі», - сказав він.

Президент зазначив, що цьому сприяли реформи і модернізація різних сфер життєдіяльності країни в останні роки.

На думку Януковича, такі перетворення не тільки додадуть позитивний імпульс розвиткові нашої держави, а й будуть корисні країнам, з якими вона співпрацює .

«Ті зміни, які останнім часом відбуваються в Україні, йдуть на користь не лише Україні, а й усім партнерам у світі, з якими Україна будує двосторонні взаємовигідні відносини як суверенна держава», - сказав Президент.

Янукович також зазначив, що в процесі розвитку відносин України з державами, які представляють новопризначені Посли, необхідно керуватися принципами взаємоповаги. «Найкраща мова - це мова добрих відносин, мова хороших торговельно-економічних відносин, мова гуманітарних, культурних відносин між нашими народами, і я завжди цьому сприятиму», - підсумував Глава держави.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

556